الأربعاء، 18 سبتمبر 2013

علماء من رحم المعاناة..جان برنار ليون فوكوScientists from the womb of suffering .. Jean Bernard Leon Foucault

جان برنار ليون فوكو
يحتفل محرك البحث الشهير'جوجل'اليوم (الأربعاء 12ذو القعدة 1434 هجري-- 18-سبتنبر2013ميلادي) بذكري ميلاد عالم الفيزياء الفرنسي'ليون فوكو(Jean Bernard Léon Foucault ) الـ194مولده .

قوقل كما عودتنا أن نفخر بها ..دائمة  التذكير لنا .. بعلماء قد تناساهم  الآخرون ولم يبقى لهم غير التاريخ الذي  أصبحى  على أرفف المكتبات  أو أحدا  المقتنيات .. رغم أنهم كانوا هم سبب التطور الذي يقوده البشر في ثورتهم العلمية .هي قوقل .تحتفل بكل إنسان غير في هذا العالم وكان له الفضل بعد الله بالتتطور المعرفي للإنسان ..وليوم هي قوقل الشركة العالمية ..التي منحتنا الكثير وما زالت  تمنحنا  كل ما يرتقي بمعارفنا .. لنحدد خطوط رسم شخصياتنا.
تحتفل بالعلم الفيزيائي  الذي  ..عرف بفضل اختراعه لرقاص  فوكو'..ومخترع البندول ومكتشف حقيقة دوران الأرض ..عالمنا اليوم هو جان برنار ليون فوكو..ولد في18 سبتمبر 1819.. بعاصمة الضباب  باريس، فرنسا ..هو عالم و مخترع و باحث فيزيائي  فرنسي ..
رقاص فوكو ..هو جهاز يوضح تأثير دوران الأرض.
وله مساهمات اخرى فقد..أجرى قياسًا مبكرًا لسرعة الضوء واكتشف التيارات الدوامية .

ومع أنه لم يخترع الجيروسكوب إلا أنه من أعطاه هذا الاسم..و في 1850-و أجرى تجربة لقياس سرعة الضوء باستخدام جهاز فيزو- فوكو.. أصبحت التجربة معروفة باسم..تجربة فيزو-فوكو.وعرضت على أنها دقت المسمار الأخير في تابوت نظرية انبعاث الضوء التي لنيوتن.. وذلك بعد أن بينت التجربة أن الضوء يسير في الماء بسرعة أقل مما يسير في الهواء..و في عام 1857 قام باختراع حمل اسمه و يدعى (polarizer) أي المرشح ألاستقطابي..  و ابتكر وسيلة لاختبار مرآة تلسكوب تعكس الشكل .. ووضع معايير لقياس الوقت ..
.دعونا هنا نتعرف على هذا العالم ونرفق بعض من صور نظرياته ومفاهيمه في الفيزياء تلك الأعمال التي قادة الكثير من العلماء للعديد من الاختراعات المفيدة أو الأفكار التي استنتجت .. لتكون محل بحث وتطور للبشرية في أفكارها . وأنا هنا استعين بمن سبقني في التعريف بهذا العالم القدير في  ما قدم لنا ..
لنتعرف على بعض ملامح شخصية عالمنا  الفرنسي ليون فوكو .. وكيف كانت هذه الحياة  ترسم له  بفضل الله مساره التعليمي والإبداعي..  ليترك للبشرية تلك الانجازات التي قادت للمزيد من المعطاءات الاجتماعية ..وهنا أقول أنا بن حسين التمتام ..وبعدا النظر للعلماء  الذين مازالت انجازاتهم تحمل الثورة الفكرية في المعرفة هنا وذكروا عني هذا العبارة ..هذه هي صورة الفكر الاجتماعي ببساطة وسهولة ..
ولد فوكو لناشر في باريس في 18 سبتمبر، 1819. دراسته ما قبل الجامعية كانت منزلية في معظمها. درس الطب بعد ذلك. الذي تخلى عنه متجهًا إلى دراسة الفيزياء بسبب خوفه من الدماء.. وتعرف بالمصطلح العلمي النفسي  (فوبيا الدم) .. فقد تركزا  اهتمامه  إلى تطوير عملية لويس داجير التصويرية. ولثلاث سنوات كان مساعدًا تجريبيًا لألفريد فرانسوا دوني (1801-1878) في محاضراته في التشريح.. وبالاشتراك مع هيبوليت فيزو أجرى سلسلة من التحقيقات حول شدة ضوء الشمس.. بالمقارنة مع الكربون في مصباح قوسي.. والكلس في لهب أنبوب نفخ أوكسيدروجين.. وأجرى اختبارات على تداخل الأشعة تحت الحمراء.. وأجرى اختبارات حول الاختلاف الواضح في أطوال مسارات أشعة الضوء.. والاستقطاب اللوني للضوء..في 1851.. عرض أول برهان تجريبي لدوران الأرض حول محورها. وقد حقق ذلك بعرض دوران مسطح اهتزاز بندول طويل وثقيل معلق في سقف مقبرة العظماء في باريس. جذبت التجربة اهتمامًا شديدًا من المجتمعات العلمية وعامة الناس.. و استخدم وسمى الجيروسكوب لأنه كان برهانًا أسهل تجريبيًا من ناحية المفهوم.. ظهرت له  أبحاثه تتعلق بتعديل جهاز قياس السرعة الخاص بجيمس وات.. حيث كان يعمل لبعض الوقت على جعل زمن دورانه ثابتًا..وعمل أيضًا على جهاز جديد لضبط الضوء الكهربائي..وله أبحاث. بين بها أن العين لن تتأذى عند النظر إلى الشمس من خلال مكبر في حالة وضع رقاقة رفيعة من الفضة على الجانب الخارجي لزجاج المقرب..
اضطرابه العقدي .. يقال أن فكره قد قاده إلي التنقل بين الأديان.. ولكنه كما يذكر بأنه قد عاد إلى اعتناق الكاثوليكية الرومانية التي تركها ..وقد يكون السبب في رأيي هي حياته التي عاشها  وشككته في بعض القيم العقائدية  لدية..عندما شعر بعدم العدل القائم على ..الأحتراما ألإنساني للإنسان الأخر وهذا ما يجب أن تكفله  العقيدة التي يعتنقها الإنسان لتنظيم حياته وهي ليست من صنع البشر بل من الله الخالق  كل شيء... هي وجهت نظر خاصة ..ولها تأثيراتها لدي شخصياً وهي تبدو في كتاباتي في مدونتي مدينتي ضرماء..
وفاته..توفي ليون في 11 فبراير من عام 1868(عمره 48 سنه) بعد إصابته بمرض التصلب اللويحي المزمن. وهذا المرض يعرف بأنه ..
مرض التصلب اللويحي أو تصلّب الأنسجة المتعدّد (Multiple Sclerosis) هو مرض تحريضي. مزمن يؤثّر على النظام العصبي المركزي..ويمكن أن يتسبّب بالعديد من الأعراض..من ضمنها تغيّر في الإحساس..مشاكل بصرية..ضعف عضلات.كآبة..صعوبات بالتنسيق والخطاب..إعياء حادّ..ضعف إدراكي..مشاكل بالتوازن..ارتفاع درجة الحرارة وألم. يسبب تصلّب الأنسجة المتعدّد أيضا ضعف في قابلية حركة وعجز في الحالات الأكثر حدة.
تكريمه وقد كرمة الشعب الفرنسي بأكمله بأن نحت اسم ليون  فوكو  على برج ايفل.. وكرمه العالم بأن علق .. رقاصات فوكو في المدن الكبرى في أوروبا وأمريكا حيث جذبت لها  الحشود. وفي 1855..نال وسام كوبلي.. من الجمعية الملكية من أجل ..أبحاثه التجريبية البارزة جدًا.
هذا هو عالمنا ..الذي احتفلت قوقل بمولده.. ولفتت الانتباه لبقاء معارفه..أعزائي القراء مازلت أصر على..  شكركم وتقديركم لما أوليتموني من كرم وتشجيع  يجعلني ابدوا الأفضل أمام روحي المحلقة ..وارجوا أن أكون  قدمت هنا مايليق بالعالم .. جان برنار ليون فوكو .. وفي الختام ..أقول شكرا قوقل .ودمتم بنجاح وتقدم ..
بن حسين التمتام.. ضرماء
Jean Bernard Leon Foucault
194 Doğum Fransız fizikçi 'Leon Foucault ( Jean Bernard Léon Foucault ) doğumunun yıldönümü ünlü arama motoru ' Google ' bugün ( - - 18 Sptenber 2013 MS Çarşamba, Kasım 12, 1434 AH ) kutluyor .

Iade olarak Google bize .. kalıcı bir hatırlatma gurur olmalıdır .. Diğerleri onları kütüphaneler ya da holdinglerin herkesin raflarında tarih Osubhy tutmak yoktu bilim adamları Tanasahm olabilir .. Onlar bilim devrimi insanların yol açtığı evrim nedeni olmasına rağmen . Google mı . Her insanın bu dünyada bir Kutluyor ve insanın Tanrı Baltttor bilgi sonra .. ama üzerinde sevildi Google şirketin global .. hangi bize çok verdi ve hala hepimizi yol açmaktadır Bildiğimiz kadarıyla... Tanımlamak için çizgiler bizim kişilikleri çizin.
Kutluyor fizik bilimi , .. Foucault'nun Sarkacı ' icadı sayesinde .. ve sarkaç mucidi ve Dünya'nın dönme .. bizim dünya bugün Jean Bernard Leon Foucault .. 18 Eylül doğumlu 1819 olduğu gerçeğini mucidi biliyordu .. Sis başkenti Paris, Fransa .. dünya ve bir Fransız fizikçi ve araştırmacı mucidi olan ..
Foucault'nun Sarkacı .. dünyanın dönme etkisini gösteren bir cihazdır .
Diğer katkılar .. kayıp ışık hızının erken ölçümü düzenlenen ve girdap akımları keşfetti o jiroskop icat etmedi , ama 1850 yılında .. ona bu ismi verdi rağmen - . Ve Visio cihazı kullanarak ışığın hızını ölçmek için bir deney yapılmıştır - Foucault .. . Deney olarak .. Visio deneyim tanındı - Foucault , Ve Newtontabut ışık emisyonu teorik olarakson çivi geldi sundu .. Ve bu deneyim sonra göstermiştir ki daha az hızla havada yürüyüş daha suda hafif seyahat .. ve 1857 yılında onun adı icat ve herhangi bir polarize Aday ( polarize ) indir denir .. Ve teleskop ayna şeklini yansıtan test etmek için bir yol buldular .. Ve standartların geliştirilmesizamanı ölçmek için ..


. Bize bu dünyada burada bilmek ve fizik onun teorileri ve kavramlarıbazı resim eklemek istiyorum bu iş liderleri pek çok yararlı buluşlar veya sonucuna fikirler için bilim adamları bir çok .. Düşünceleri insanlık araştırma ve geliştirme konusu olmak . İşte Yüce bize verdi bu tanım dünyada benim öncekilerden de dahil olmak üzere , işe am ..
En kişisel Fransız Leon Foucaultbazı özellikleri bakalım .. Nasıl bu hayatı , Tanrı raydan eğitim ve yaratıcı sayesinde boya edildi .. Insanlık için terk etmek için daha fazla Almataouat sosyal .. ve burada ben bin Hüseyin Altmtam .. ve hala burada entelektüel bilgidevrimi taşıyan gerçekleşmeleri ve bana bu ifade söz konusubilim adamlarının boyutu .. Bu basit ve kolay düşünce sosyal bir resim olduğunu söylemek neden bu başarıları ..
Foucault 18 Eylül 1819 tarihinde Paris'te bir yayıncı olarak dünyaya geldi . Onun üniversite öncesi çalışmalar daha çok yerli vardı . O sonra tıp okudu . Onu kim nedeniyle kan onun korku fizik okumaya gitmeden terk .. Ve bilimselsüreli psikolojik ( kan fobi ) biliyorum .. Louis Daguerre müziği için bir sürecin gelişmesine dikkatini yoğunlaştırmıştır . Üç yıl boyunca o anatomi derslerinde bir pilot yardımcısı Alfred Francois Denis (1801-1878) oldu .. Birlikte Hippolyte Visio güneş ışığının yoğunluğuna araştırmalar bir dizi yürütülen .. Karbon ark lambası ile karşılaştırıldığında .. Ve alev tüp şişme Oksiderugen kireç .. Ve kızılötesi parazit testleri yapılmıştır .. Testler ışık ışınlarının yollarıuzunlukları bariz fark yapılan .. Işık renk ve polarizasyon .. 1851 yılında .. Kendi ekseni Dünya'nın dönme ilk deneysel kanıt gösteren . Cirosu Paris'te büyük mezarlık tavana asılı düz titreşim uzun ve ağır sarkaç göstererek elde etti. Deney bilimsel topluluk ve halktan büyük ilgi çekti .. Bu kavram elin kolay deneysel kanıtı oldu çünkü adlı jiroskop kullanın .. Araştırma James Watt tarafından hız ölçümü değişiklik ile ilgili ortaya çıkmıştır .. Nerededönüş zaman sabit yapmak için bir süre çalıştı .. ve aynı zamanda elektrik ışığı ayarlamak için yeni bir cihaz üzerinde çalıştı .. ve araştırma vardır . Eğercam yakın dış tarafında gümüş ince bir gofret durumundaamplifikatör ile güneşe baktığımızda göz rahatsız olmayacak onları .. arasında
Yumrulu Düzensiz .. Fikir onu dinler arasında hareket neden olduğu söyleniyor .. Fakat aynı zamanda .. bıraktığı Katolik Romen kucaklamak döndüğünü söz bence nedeni olabilir o dost için ideolojik bazı değerleri yaşamış ve Chkkth onun hayat .. saç adalet tabanlı değilken .. adam diğer ve budoktrin tarafından garanti edilmelidir ne olduğu Alahtrama insani olduğunu insan yapımı değil insan yaşamı düzenlemek için benimsenen , ama Allah her ​​şeyin yaratıcısıdır ... Özel dikkat yönetti .. ve etkileri bizzat benim blog kasaba Dharme benim yazı bir göz var mı ..
Ölümü .. Lyon kronik multipl skleroz ile enfekte edildikten sonra 11 Şubat 1868 ( 48 yaşında ) öldü. Bu hastalık olarak tanımlanır ..
Multipl skleroz hastalığı veya multipl skleroz ( Multipl Skleroz ) iltihabi bir hastalıktır . Merkezi sinir sistemini etkiler .. ve belirtileri .. anlamında bir değişiklik .. görme sorunları .. kas güçsüzlüğü de dahil olmak üzere birçok neden olabilir kronik bir durum . Blues .. zorluklar koordinasyon ve konuşma .. şiddetli yorgunluk .. Algı halsizlik .. denge sorunları .. yüksek sıcaklık ve ağrı . En ciddi vakalarda birden fazla da zayıf skleroz ve hareketlilik yetersizlik neden olur.
Onur Eyfel Kulesi Leon Foucault adını bölmek bir bütün asma olarak Fransız insanlar vardı .. Yorumladı Dünyanıncömertlik .. Bu kalabalıklar çekti Avrupa ve Amerika'da , büyük şehirlerde Riqasat Foucault . 1855 yılında ..Copley Madalyası aldı .. Için .. çok önemli deneysel araştırmaRoyal Society .
Bu bizim dünyamız .. Google doğumundan kutladı .. O tanıdıklarının hayatta dikkat çekti .. Sevgili okuyucular hala ısrar etti .. Çünkü cömertlik Olitamona size ve hızı ederiz ve teşvik bana manevi yükselen önünde en iyi gösterdi .. ve ben burada Maeliq dünyanın yapılan umuyoruz .. Jean Bernard Leon Foucault .. Sonuç olarak .. Google . Başarıyla Daea ve ilerleme teşekkür ..

Bin Hüseyin Altmtam .. Dharme

ليست هناك تعليقات: